Ministerul Economiei: Nu există premize care ar duce la majorarea tarifului la energia electrică

by Genko Genko

Nu există premize care ar duce la majorarea tarifului la energia electrică, dă asigurări Ministerul Economiei în contextul apariției în presă a unor informații precum că anumiți importatori de pe piața energetică ar fi cerut acest lucru.

”Având în vedere informațiile vehiculate în presă legate de iminenta majorare a prețului energiei electrice, Ministerul Economiei dezminte informațiile că, la moment, ar exista o astfel de decizie și consideră cifrele vehiculate în mass media ca fiind speculative. Ministerul Economiei este preocupat de asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, dar și a unui preț cât mai mic posibil pentru populație și operatorii economici, de aceea depune toate eforturile pentru a nu admite majorarea tarifului de livrare a energiei electrice către consumatorii finali”, se arată într-un comunical al instituției.

”Amintim că, la 1 aprilie 2014, expiră contractele actuale de import a energiei electrice, iar în prezent se poartă negocieri atât la nivelul operatorilor energetici, cât și la nivelul Ministerului Economiei, cu toți potențialii furnizori din regiune pentru a obține cel mai avantajos preț de achiziție și import a energiei electrice începând din 1 aprilie 2014. Astfel, Ministerul Economiei își exprimă încrederea că majorarea tarifului de distribuție a energiei electrice către consumatori, solicitată de unii operatori, nu va fi necesară”, mai declară ministerul.

În prezent, persoanele fizice achită, în funcție de distribuitor, între 1,58 și 1,74 de lei pentru un kWh.

CITIȚI ȘI...