Militari români răniți în Afganistan în urma exploziei unei mașini capcană

by Genko Genko

Trei militari români care acționează în cadrul misiunii „Resolute Support” din Afganistan au fost răniți ușor duminică, în jurul orei 10:00, în urma exploziei unei mașini-capcană, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) potrivit Agerpres.

Militarii executau o misiune de patrulare în aria de responsabilitate, la aproximativ opt kilometri nord de baza militară de la Kandahar.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul bazei militare din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă, în afara oricărui pericol.

Cei trei militari fac parte din Batalionul 811 Infanterie Protecția Forței „Dragonii Transilvani” și sunt: locotenentul Adrian Ciprian Iriciuc, caporalul clasa a III-a Sergiu Andrei Lineschi, ambii aflați la cea de-a doua misiune în Afganistan, și caporalul clasa a III-a Ion Ichim, aflat la prima misiune într-un teatru de operații.

„Conducerea Ministerului Apărării Naționale urmărește cu atenție evoluția stării de sănătate a răniților”, se mai arată în comunicatul citat.

CITIȚI ȘI...