Mihail Gofman: „Prin liberalizarea capitalului guvernarea vrea să șteargă urmele miliardului furat”

by Genko Genko

Mihail Gofman, fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, avertizează că miliardul de dolari furat din sistemul financiar bancar nu va fi întors niciodată, deoarece la doi ani de la furt „gruparea criminală” de a guvernare mimează unele investigații naționale.

Totodată, Gofman avertizează că odată cu adoptarea proiectului de lege privind liberalizarea capitalului se va încheia „epopeea cu jaful secolului”.

„Miliardul furat din rezervele valutare a țării, care a avut loc cu 2 ani în urmă, nu va fi întors niciodată de această grupare criminală instaurată la putere, care de fapt a stat în spatele acestei scheme sincronizate. Din contra, pe lângă faptul că au pus recuperarea banilor furați pe umerii cetățenilor pentru următorii 25 de ani, cred că deja toți simțim și efectul furtului la propriu. Majorarea amenzilor, majorarea vârstei de pensionare, majorarea tarifelor care se așteaptă. După ședința Parlamentului din 25 noiembrie 2016, când au fost audiați Procurorul General și Guvernatorul BNM (Centrul National Anticorupție în general a ignorat să se prezinte) referitor la mersul investigațiilor privind recuperarea banilor furați, concluziile sunt următoarele: deja de 2 ani se mimează unele investigații naționale (cu toate că sunt probe), astfel, încât nu a fost întors nici un leu”, spune Gofman.

Fostul angajat al CNA precizează că prin adoptarea proiectului de lege privind liberalizarea capitalului se vor șterge urmele „miliardului furat”, iar cei care au beneficiat de bani vor putea „să își legalizeze tot ce au furat”.

„Anterior am menționat că jaful secolului nu s-a finalizat și încă este în proces. Acum cu adoptarea proiectului de lege privind liberalizarea capitalului se va încheia epopeea cu jaful secolului. Se vor șterge toate urmele. Acum vedeți cronologia evenimentelor….se adoptă legea prin care au fost puși banii furați pe umerii cetățenilor, apoi se introduce proiectul de lege prin care acei care au furat, vor putea să își legalizeze tot ce au furat”, afirmă Gofman.

Acesta este de părere că în acest fel se vor obstrucționa anchetele internaționale din SUA, România, Letonia, Federația Rusă, care în final vor spune că în Republica Moldova este totul ok, iar cetățenii Republicii Moldova nu au probleme cu „jaful secolului”.

CITIȚI ȘI...