Mihai Godea: ”Administrația din Găgăuzia este controlată de guvernarea coruptă de la Chișinău”

by Genko Genko

Deputatul neafiliat Mihai Godea a declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vina pentru situația creată în Găgăuzia o poartă guvernarea de la Chișinău. Acesta a dat de înțeles că ”guvernării corupte de la Chișinău” i-ar conveni instabilitatea din Găgăuzia pentru ”a găsi astfel un pretext de a amâna reformele și apropierea de Uniunea Europeană.

Mihai Godea, Președinte PADM: ”Care sunt forţele politice de la Chişinău care au susţinut electoral şi financiar ascensiunea majorităţii din Adunarea Populară? Cine a susţinut ascensiunea politică a Başcanului Formuzal şi a permis înregistrarea partidului său în numai 2 săptămâni? Cine controlează afacerile din regiunea găgăuză prin Fisc, prin organele de urmărire penală, prin ministerele aflate sub control? Răspunsul e simplu: Sunt două mari partide la Chişinău, la guvernare care controlează afacerile din Găgăuzia”.

Fostul Prim-vicepreședinte PLDM a taxat și declarațiile de acum câteva zile ale Președintelui Parlamentului, Igor Corman, care în cadrul unei vizite în autonomia găgăuză a declarat că șeful statului român, Traian Băsescu, ar da declarații demagogice și populiste despre Republica Moldova. ”Nu vi se pare suspect, că, într-o ţară care pretinde că merge cu viteză maximă spre Uniunea Europeană, Guvernarea de la Chişinău zâmbeşte politicos la acţiunile agresive ale Kremlinului de la Tiraspol, Comrat şi Chişinău în vreme ce se răsteşte cu tupeu la Preşedintele Băsescu, preşedinte al singurului stat care a susţinut constant, fără excepţii, independenţa, integritatea şi identitatea statului Republica Moldova”, s-a întrebat Godea.

În același context, deputatul i-a îndemnat pe locuitorii autonomiei să boicoteze referendumul de duminică, atenționându-i că voturile lor vor fi folosite ”ca şantaj şi armă politică exact de cei care patronează corupţia hoţia şi sărăcia din regiune”.

Independent.md menționează în același context că Partidul Democrat deține majoritatea în Adunarea Populară a Găgăuziei. Printre membrii PD se numără și primarul de Comrat, Nicolae Dudoglo. Totodată, liderul autonomiei, Mihail Formuzal, este recunoscut drept un apropiat al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu