Mihai Ghimpu, reacție sarcastică după Congresul PSRM: „Să vă puneți steaua-n cui”

by Genko Genko

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu reacționează la deciziile luate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova în cadrul celui de al XIV-lea Congres Extraordinar al formațiunii politice și anume denunțarea Acordului de Asociere, interzicerea ideologiei unionismului și restabilirea relațiilor bune cu Federaţia Rusă.

„La Chișinău s-a întâmplat minunea minunilor. Congresul PSRM, în prezența Președintelui lor ales Igor Dodon, a denunțat Tratatul ruso-turc din 16 mai 1812 şi anexarea Basarabiei la Rusia Țaristă. Al doilea Document, pe care au promis socialiștii că îl vor denunța este Acordul de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova. Pentru denunțarea Tratatului ruso-turc – felicitări stimabililor socialiști, iar pentru denunțarea Acordului UE-RM – să vă puneți steaua-n cui, altfel s-ar putea s-o simțiți înfiptă într-un loc în care să vă doară tare”, a reacționat Ghimpu.

Amintim că, PSRM a adoptat o rezoluție în cadrul celui de al XIV-lea Congres Extraordinar al formațiunii politice. Printre prioritățile socialiștilor pentru 2017 se numără denunțarea Acordului de Asociere, organizarea alegerilor anticipate precum și anularea concesionării Aeroportului Internațional Chișinău.

„PSRM este adeptul aderării Moldovei la Uniunea Economică Euroasiatică şi denunţarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. PSRM consideră că doar în componenţa UEEA este posibilă revenirea integrală a produselor moldoveneşti pe piaţa euroasiatică, pot fi încheiate acorduri privind preţurile la gaze pe termen lung pentru Moldova şi pot fi obţinute garanţii pentru aflarea migranţilor muncitori moldoveni pe teritoriul Rusiei şi altor ţări UEEA. Doar în cadrul UEEA este posibilă restabilirea legăturilor economice, relansarea industriei Moldovei şi crearea a zeci de mii de locuri de muncă bine plătite pe teritoriul ţării noastre”, se arată în rezoluția socialiștilor.

Potrivit documentului, începând cu anul 2017, partidul va iniţia proiecte şi programe comune cu oraşele şi regiunile din alte ţări, în primul rând din Federaţia Rusă şi ţările spaţiului euroasiatic.

CITIȚI ȘI...