Miercuri se lansează cursa feroviară Chișinău – Iași; Cât va costa biletul

by Genko Genko

O cursă feroviară pe ruta Chişinău-Iaşi va fi lansată miercuri, 30 septembrie. Cursa feroviară va porni spre stația Socola, pe calea ferată cu ecartament larg. Se aşteaptă ca durata cursei să nu depăşească 3 ore.

Prețul unui bilet de călătorie într-un vagon de clasa I va fi de 173 de lei. Călătoriile în vagon de clasa II vor costa 148 de lei, iar cele într-un vagon de clasa III – 132 de lei, a anunțat directorul general al CFM, Iurii Topala.

Potirivit acestuia, garniturile modernizate sunt dotate cu sisteme WiFi și aer condiționat, iar pe parcursul călătoriei pasagerii vor avea acces la mancare pusă la dispoziție.

„Garniturile sunt modernizate. Durata cursei nu va depăşi 3 ore. Traseul Chișinău – Ungheni va fi parcurs într-o oră și 40 de minute, restul traseului, până la Socolo, inclusiv vama, se va face în mai puțin de o oră și 30 de minute”, a spus Topala.

Primii pasageri care vor testa operativitatea noii curse vor fi ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc și directorul general CFM, Iurie Topala. Cei doi, împreună cu reprezentanții conducerii raionului Ungheni vor avea o întrevedere la Prefectura Iași cu prefectul județului, Dan Cârlan.

Cursa va circula zilnic începând cu ora 6:17. Garniturile au o capacitate totală de 255 de locuri.

CITIȚI ȘI...