Mie nu îmi „arde” a dansa şi a cânta, vouă?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Am impresia că uneori cei care dețin hățurile acestei țări se joacă în „bunghi”. Ei cum, chiar cu 3 zile înainte de protestul anunțat în Piața Marii Adunări  Naționale, să dai sfară în țară de un mega concert și deloc surprinzător – ziua în amiaza mare. Sfetnicii de această dată au dat  cu oiștea în gard, pentru că bat tare la ochi planurile de distracție cu cele de protest.

Nu sunt pricepută în politică și nu mă dau mare analistă în domeniu, dar ca un simplu cetățean  simt că astora a început să le tremure lenjeria intimă de frică – și iată soluția, nu a lui Dodon:) – cea romană verificată de mii e ani – Oamenii au nevoie de pâine și circ. Poftim circ cât doriți, nume mari pe afiș avem. Pâine mai puțin, dar ne-au aburit cu veștile că totuși scumpirile se amână… pînă în iarnă când va fi cel mai greu.

Și apropo, cu sumele enorme cheltuite pentrua plăti artiștii se putea de hrănit zeci de mii de familii ajunse la limita existeței, se putea de reparat școli și grădinițe…

Mă roade sufletul când văd că ne au de proști, eu totuși vreau să cred că suntem mulți și sper și deștepți să facem ce trebuie. Ori la protest ori să boicătăm concertul.

Eu voi fi duminică la protest… pentru că nu îmi arde a cântece și voie bună. Las să știe că țara asta mai are cetățeni cu demnitate și putere de a ridica capul să vadă razele soarelui. Las să cânte super artiștii de peste hotare doar angajaților de la compania de telefonie, dacă tot au sărbătoare. Las să le fie frică, până la urmă toți vom răspunde pentru faptele făcute.

Lilu


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...