MH 370: Tot mai multe indicii că aeronava s-ar fi prăbușit în sudul Oceanului Indian

by Genko Genko

După ce vineri sateliții chinezi au detectat obiecte plutitoare largul Oceanului Indian, undeva pe coastele de sud vest ale Australiei, între timp alți sateliți au reperat mai multe obiecte, de dimensiuni mai mici, în aceeași zonă.

În acea zonă și se concentrează căutările aeronavei, în sudul Oceanului Indian sosind și o navă a marinei americane, care dispune de un sistem de localizare a cutiilor negre.

Totodată, anumite obiecte au fost reperate în zonă și de către un avion chinez. Obiectele au fost observate de către un avion militar de tip Iliuşin-76 mobilizat de către autorităţile chineze în cadrul investigaţiilor la care participă numeroase ţări, a precizat China Nouă.

Avionul de tip Boeing 777 care efectua cursa MH370 pe ruta Kuala Lumpur-Beijing a dispărut la puţin timp după ce a decolat pe 8 martie, sâmbătă, la ora locală 00.41 (vineri, 18.41, ora României), cu 239 de persoane la bord, dintre care două treimi erau cetăţeni chinezi.

La jumătatea drumului. între Malaysia şi Vietnam, avionul şi-a schimbat direcţia, în sensul invers faţă de rută, iar sistemele de comunicare au fost dezactivate „în mod deliberat”, potrivit autorităţilor malaysiene.

Avionul a continuat să zboare timp de mai multe ore, având rezerve de carburant.

Rezervele de carburant i-ar fi permis să ajungă în Asia Centrala, Oceanul Indian, zona Insulelor Maldive sau mai nou, Oceanul Indian, coastele sud-vestice ale Australiei, unde se și efectuează căutările.

CITIȚI ȘI...