Merkel, ești acolo? Cancelarul a fost telefonat în cadrul show-ului ”Cine vrea să fie milionar”

by Genko Genko

De la începutul conflictului din zona euro până la interceptările telefonice ale marilor lideri mondiali de către Agenția Națională de Securitate (NSA) nu este mult. Nimeni însă nu s-ar fi gândit că doamna de fier Angela Merkel va fi telefonată de un participant al show-ului ”Cine vrea să fie milionar”, versiune în limba germană.

Potrivit The Guardian, politicianul Wolfgang Bosbach, care face parte din partidul condus de cancelarul german, participant la celebrul show, a fost întrebat despre brandul de mașini WM66, fabricat în estul Germaniei. El acumulase suma de 405.000 de euro, iar răspunsul corect la întrebare i-ar fi adus 500.000 de euro.

Cele patru variante de răspuns propuse de organizatori erau că mașina este folosită pentru: a) a genera energie electrică pentru încălzire; b) a fierbe alimente; c) a fi un dublu aspirator sau d) aceasta ar putea primi semnale radio de la Germania de Vest.
Wolfgang Bosbach calling Angela Merkel

Politicianul a optat pentru varianta b, însă a folosit una dintre cele trei opțiuni de facilitare a jocului și anume, a telefona unui prieten. „Pe cine ar trebui să telefonez dacă nu pe cancelar?” a spus el.

Cancelarul nu a reușit, însă, să răspundă la apel, dar a transmis un sms. „N-am putut răspunde. Care e problema?”, a scris Merkel, în timp ce Bosbach avea banii în buzunar. Rămâne neclar dacă liderul său de partid ar fi știut răspunsul corect, sau dacă a folosit vreodată un WM66 pentru fierberea alimentelor, scrie The Guardian.

CITIȚI ȘI...