Merkel către Putin: Referendumul din Crimeea contravine Constituției Ucrainei

by Genko Genko

Referendumul stabilit pentru data de 16 martie, în peninsula Crimeea, contravine Constituției Ucrainei și dreptului internațional. Despre aceasta a discutat Angela Merkel, într-o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin, informează Reuters.

În convorbirea cu Putin, Merkel și-a exprimat regretul cu privire la faptul că grupul internaţional de contact pentru gestionarea crizei din Ucraina, așa și nu a fost constituit.

Serviciul de presă al Cremlinului precizează că în seara zilei de ieri, Putin a avut discuții telefonice nu doar cu Angela Merkel, ci și cu premierul Marii Britanii, David Cameron. Potrivit aceleiași surse, Vladimir Putin atrage atenția oficialilor europeni asupra faptului că actuala guvernare din Ucraina nu a realizat nicio măsură privind calmarea izbucnirilor din centrul Kievului și din alte regiuni ale Ucrainei.

Menționăm că referendumul planificat în regiunea Crimeea, cu privire la aderarea peninsulei în componența teritorială a Federației Ruse, este programat pentru duminica viitoare, 16 martie.

CITIȚI ȘI...