Merkel, aproape de a forma o nouă coaliție de guvernare în Germania

by Genko Genko

Partidul Verzilor și-a exprimat luni disponibilitatea de a căuta un compromis după ce blocul conservator al cancelarului Angela Merkel, slăbit de alegerile federale din luna septembrie, a căzut de acord asupra unui stabilirii unui prag anual de migrație pe motive umanitare, de 200.000 de persoane, transmite dpa.

Cem Oezdemir, co-lider al Verzilor și un oponent vehement al limitării numărului de migranți, a declarat luni pentru postul ZDF că discuțiile vizând formarea unei coaliții tripartite cu conservatorii și cu liberalii (FDP) ar trebui să înceapă în curând și că un „compromis înseamnă că toată lumea trebuie să facă o concesie”.

Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și aliatul său bavarez, Uniunea Creștin-Socială (CSU), au pus capăt duminică unei îndelungate dispute cu privire la tema migrației, cancelarul Merkel acordându-le aliaților bavarezi o concesie și fiind de acord cu limitarea acesteia la 200.000 de refugiați din motive umanitare.

Andreas Scheuer, secretar general al CDU, a declarat luni, tot pentru televiziunea publică germană, că, pentru a intra în negocierile pentru coaliție, Verzii trebuie „să revină în sfârșit la realitate” și să accepte limitarea migrației.

CITIȚI ȘI...