Medvedev: Moldova a schimbat temeiul juridic privind relațiile cu Rusia

by Genko Genko

După ratificarea Acordului privind Asociere cu UE, Moldova a creat un alt temei juridic privind relațiile cu Federația Rusă și Uniunea Vamală, a declarat, luni, prim-ministrul rus, Dmitri Medvedev.

„Odata ce acordul a fost ratificat, ei (Moldova n.r.) ar trebui să înțeleagă că au crea un cadru juridic diferit privind relațiile cu Uniunea Vamală și Federația Rusă”, a spus Medvedev, în cadrul unei întâlniri cu viceprim-ministrul rus, Dmitri Rogozin, scrie Ria Novosti.

Rogozin a subliniat că ratificarea acordului dintre Republica Moldova și UE va avea un impact negativ asupra relațiilor economice și comerciale cu țările din Uniunea Vamală, deoarece țara noastră va adapta reglementări și standarde europene, care nu corespund cu cele din Uniunea Vamală.

„Probabil, pe teritoriul Uniunii Vamale vor apărea produse europene sub nume de marcă a mărfurilor moldovenești”, a adăugat Medvedev.

Citește și: Rogozin atacă din nou Chișinăul, cu ocazia ratificării Acordului de Asociere

Republica Moldova, Georgia și Ucraina au semnat Acorduri de Asociere cu UE la 27 iunie curent.

După acest eveniment, Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a atacat din nou Moldova, acuzând Chișinăul că, odată cu semnarea Acordului de Asociere la UE, a încălcat drepturile fundamentale ale locuitorilor din Transnistria.

În același context, vicepremierul rus a declarat că nu vede nicio logică din punct de vedere economic în faptul că „Republica Moldova a semnat un acord de asociere cu UE și nu cu Uniunea Vamală (formată din Rusia,Belarus, Kazahstan, n.red), în condițiile în care 700.000 de moldoveni lucrează ca muncitori imigranți aici, în Rusia, aceștia aducând cel mai important venit la bugetul Republicii Moldova”.

CITIȚI ȘI...