Mark Zuckerberg și Bill Gates promit acces universal la Internet

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și cel al Microsoft, Bill Gates, au anunțat la Națiunile Unite că vor pune în comun resurse pentru atingerea obiectivului unui acces universal la Internet până în 2020, transmite AFP.

Acțiunea lor intră în cadrul eforturilor ONU de a eradica sărăcia extremă până în 2030, unul din cele 17 obiective de dezvoltare durabilă stabilite de Națiunile Unite.

ONU estimează că jumătate dintre locuitorii planetei, mai ales femei și fete, a căror educație este vitală pentru dezvoltare, nu au acces fiabil la Internet.

„Când oamenii au acces la uneltele și la cunoștințele de pe Internet, au acces la mijloace de a face viața mai bună pentru noi toți”, se arată în declarația semnată, între alții, de Mark Zuckerberg și de Bill și Melinda Gates. „Internetul aparține tuturor, el ar trebui să fie accesibil tuturor”, adaugă semnatarii, printre care se mai află Jimmy Wales, co-fondatorul enciclopediei online gratuite Wikipedia, și cântărețul Bono, liderul formației rock U2.

„Dacă îi vom conecta pe cei peste 4 miliarde de oameni care nu au acces la Internet deocamdată, avem o ocazie istorică de a face să progreseze lumea întreagă în deceniile următoare”, a scris Mark Zuckerberg pe Facebook.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...