Mark Zuckerberg a promis că va facilita accesul la internet în taberele pentru refugiaţi

by Genko Genko

Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a anunţat că va facilita accesul la reţeaua de socializare în taberele pentru refugiaţi.

Zuckerberg a declarat că va colabora cu Înaltul Comisiariat pentru Refugiaţi al ONU, scrie gandul.info.

Prin facilitarea accesului la internet în tabere, refugiaţii vor putea comunica mai uşor cu familiile lor şi vor beneficia de un ajutor sporit, a declarat Zuckerberg, în vârstă de 31 de ani.

Mai mult, acest lucru va permite colectarea de date, care vor fi transmise agenţiilor ONU pentru „implementarea obiectivelor de dezvoltare”.

„Datele ne pot ajuta să luăm decizii mai inteligente, dar doar dacă le putem interpreta rapid şi cu încredere, astfel încât dorim să ajutăm ONU să ia deciziile corecte”, a mai spus Mark Zuckerberg.

Zuckerberg a susţinut că accesul global la internet „trebuie să reprezinte nucleul dezvoltării strategice globale”, pentru a ajuta la eradicarea sărăciei.

„Prin conectarea oamenilor din ţările emergente, avem ocazia să creăm peste 140 milioane noi joburi, să scoatem 160 milioane de oameni din sărăcie şi să oferim accesul la educaţie ieftină pentru 600 milioane de copii”, a declarat Zuckerberg.

CITIȚI ȘI...