Mari surprize în prima cursă de Formula 1 din 2014

by Genko Genko

Se pare că noile motoarea V6 turbo hibride cu dublă recuperare a energiei (la frânare şi la eşapament) nu sunt pe placul piloților consacrați de Formula 1, iar echipele de tradiție nu au reușit încă să pună la punct monoposturile.

Cel puțin acestea sunt concluziile după prima cursă din 2014, cea de la Melbourne (Australia), de pe circuitul Albert Park. Campionul mondial în ultimii 4 ani, Sebastian Vettel, după ce a încheiat calificările abia pe poziția a 13-a s-a văzut nevoit să abandoneze după doar 5 tururi parcurse.

Nici Lewis Hamilton, cel care pornise din pole-position nu a avut o soartă mai bună, mașina cedând încă din primele viraje ale cursei. Până la urmă și britanicul a abondat după doar 4 tururi.

Foarte bine nu s-au descurcat nici piloții de la Ferrari, Kimi Raikonnen și Fernando Alonso, văzuți de specialiști printre favoriți la câstigarea titlului. Spaniolul a încheiat pe 5, în timp ce finlandezul a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a 8-a.

Iar la vârf s-au înregistrat multe surprize. Câștigătorul cursei a fost pilotul celor de la Mercedes, Nico Rosberg, în timp ce locul 2 i-a revenit coechipierului lui Vettel de la Red Bull, Ricciardo. Pe ultima treaptă a podiumului a urcat debutantul danez Daniel Magnussen, de la McLaren.

Iată clasamentul complet al cursei:

Capture

CITIȚI ȘI...