Marfă contrafăcută în valoare de peste 800 mii de lei, distrusă de forţele de ordine

by Genko Genko

Angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu executorul judecătoresc, în baza încheierilor Judecătoriei sectorului Buiucani au distrus prin ardere, zilele trecute, marfă de peste 802 mii de lei.

Mărfurile pe care erau aplicate semne verbale şi figurative ale mărcilor comerciale mondiale protejate pe teritoriul Republicii Moldova au fost introduse clandestin pe teritoriul țării, prin ocolirea posturilor vamale.

Din lotul de marfă contrafăcută făceau parte: accesorii pentru telefoane mobile, parfumuri, genţi, produse igienice, ceasuri de mînă, ochelari de soare pe care erau aplicate semne şi mărci cum sunt Armani, Puma, Christian Dior, HUGO BOSS, LANCOME, LACOSTE, LOUIS VUITTON, GIVENCHY, etc.

Pe parcusul anului 2013 au fost documentate 136 cazuri de utilizare ilegală a mărcii, fără consimţămîntul titularului de drept, care din cauza identităţii ori similitudinii cu marca înregistrată generează riscul de confuzie în percepţia consumatorilor.

De asemenea, au fost depistate 13 cazuri de încălcare a drepturilor de autor şi a drepturilor conexe manifestate prin comercializarea şi depozitarea operelor şi fonogramelor fără marcaj de control, inclusiv şi în lipsa contractelor de autor încheiate cu titularii de drepturi, fiind ridicate 1.464 de discuri, în valoare de peste 58.500 de lei.

Astfel, au fost întocmite 123 procese-verbale cu privire la contravenţie, fiind achitate amenzi în sumă de 246.000 de lei. Bunurile au fost confiscate de către instanțele de judecată și supuse nimicirii.

CITIȚI ȘI...