Mamele din Abu Dhabi, obligate prin lege să-și alăpteze copiii

by Genko Genko

În emiratul arab Abu Dhabi mamele vor fi obligate prin lege să-și altăpteze copiii până ce aceștia ating vârsta de doi ani, anunță Mediaset.

O astfel de lege a fost votată de către Consiliul Legislativ local. Ea vine ca urmare a unei porunci islamice, care prevede că este dreptul natural al oricărui sugar să fie alăptat la sân de către mama sa. ”Toate mamele care vor refuza să-și alăpteze copiii trebuiesc pedepsite”, se spune în porunca islamică pe care legislatorii din emirat au promulgat-o

În lege nu există însă nicio specificare în legătură cu mamele care nu au posibilitatea naturală de a-și alăpta odraslele. Astfel, toate femeile care au dat naștere unui copil vor fi obligate, ca urmare a acestei legi, să-și alăpteze nou-născuții.

Organizațiile internaționale avertizează că introducerea aceste legi ar putea afecta viața femeilor din emirat, care vor trebuie să renunțe la locurile lor de muncă pentru o perioadă îndelungată după naștere.

Independent.md informează că Abu Dhabi este un emirat ce face parte din Emiratele Arabe Unite, stat în care majoritatea cetățenilor (80%) sunt musulmani.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu