Malaysia Airlines 370: Detalii despre pasagerii care au urcat la bord

by Genko Genko

Nimeni nu prevestea tragedia care a avut loc pe 8 martie, însă înainte să se îmbrace în avionul morţii, pasagerii au avut un comportament ciudat. Poveştile lor au impresionat o lume întreagă.

La bordul zborului MH370 care a dispărut în urmă şase zile au fost 239 de pasageri. Printre cei care s-au îmbarcat se numără un grup de caligrafi renumiţi din China, un cuplu care se întorcea din luna de miere și un director IBM.
BBC a relatat un reportaj despre poveştile de viaţă ale pasagerilor aflaţi la bordul avionului Malaysia Airlines.

1. Pouria Nur Mohammad Mahrdad, în vârstă de 19 ani, călătorea cu un paşaport fals, iar autorităţile cred că acesta dorea să ajungă în Germania, unde urma să ceară azil.

2. Paul Weeks, tată a doi copii, Lincoln, în vârstă de 3 ani şi Jack, de numai 11 luni, i-a dat soţiei sale, Danica, verigheta cu rugămintea să i-o dea fiului care se căsătoreşte primul, plus alte indicaţii în cazul în care nu se va mai întoarce. Este clar că bărbatul presimţea că i se va întâmpla ceva rău, altfel nu avea de ce să spună toate aceste lucruri.

3. Dr. Yuchen Li terminase doctoratul la Cambridge, era proaspăt căsătorit şi obţinuse un loc de muncă în Beijing. „Yuchen era o persoană extrem de talentată și simpatică, cu o carieră strălucită în față lui”, a declarat un purtător de cuvânt de la Cambridge.

4. Un grup de 24 de artiști chinezi și cinci angajați care îi însoţeau se întorceau acasă după participarea la o expoziție culturală în Kuala Lumpur. Ei proveneau din mai multe regiuni din China: Jiangsu, Sichuan și, de asemenea, provincia Xinjiang.

Printre ei era şi cea mai bătrână persoană de la bord, Lou Baotang, în vârstă de 79 de ani, a cărui caligrafie a fost inclusă în dicționare de către mai multe instituții culturale din China, Marea Britanie și SUA.

5. Muktesh Mukherjee, în vârstă de 42 de ani, un indian angajat de firma din SUA XCoal, şi soția lui, Bai Xiaomo,se întorceau acasă, în Beijing, după o vacanţă în Vietnam.

6. Norli Akmar Hamid, în vârstă de 33 de ani, și soțul ei, Razahan Zamani, în vârstă de 24 de ani, se întorceau din luna de miere. Era pentru prima dată când cuplul zbura cu avionul.

7. Philip Wood, un director executiv în cadrul IBM, în vârstă de 50 de ani, originar din Texas, fusese transferat în Malaiezia și era foarte fericit de noua mutare.

CITIȚI ȘI...