Maia Sandu: Sper ca unitatea protestatarilor să forțeze autoritățile să-i asculte

by Genko Genko

Fostul ministru al Educației, Maia Sandu, a reacționat în legătură cu protestele din centru capitalei, acuzând autoritățile de „aroganță și ipocrizie”.

Potrivit fostului ministru, actuala guvernare dă dovadă de iresponsabilitate față de protestele din ultima săptămână din centrul capitalei.

„Aroganța și ipocrizia afișate de autorități la discuțiile cu protestatarii sunt năucitoare. Culmea iresponsabilității față de cetățeni este să-i acuzi pe cei care au ieșit în stradă să ceară instituirea condițiilor minime de funcționare a statului de drept de periclitarea inițierii negocierilor cu FMI. Aceste acuzații survin în situația în care instituțiile statului nu au întreprins aproape nimic pentru ca aceste negocieri să poată începe” se arată într-un comentariu al fostului ministru.

Totodată, ea își exprimă speranța ca unitatea protestatarilor să forțeze autoritățile să-i asculte.

„Din fericire, pentru prima dată în mulți ani, societatea nu numai că a reacționat, dar până acum a și reușit să reziste intimidărilor și manipulărilor clasei politice. Sper ca unitatea dobândită în ultimele zile să fie suficient de durabilă încât să ajungă să forțeze autoritățile să răspundă în mod adecvat cerințelor legitime ale oamenilor”, a mai declarat Maia Sandu.

CITIȚI ȘI...