Maia Sandu, sceptică în privința votului PCRM

by Genko Genko

Ministrul în exercițiu al Educației, Maia Sandu, va vota pentru Guvernul Gaburici, în care se regăsește, dar nu este sigură de votul comuniștilor. Despre aceasta a anunțat, după întrevederea de astăzi cu candidatul desemnat la funcția de premier, Chiril Gaburici.

Întrebată dacă mizează pe votul fracțiunii PCRM, membrii căreia s-au arătat deranjați de candidatura sa la funcția de ministru al Educației, Maia Sandu a declarat că este sceptică și, totodată, curioasă. „Nu sunt sigură. Sunt și eu curioasă să văd ce o să se întâmple astăzi”, a spus Sandu.

„Dacă acest Guvern va fi votat, înseamnă că toți cei care au votat, votează și pentru reformele în Educație, pentru continuarea acestor reforme, pentru un Bacalaureat corect, pentru un program pentru profesori, pentru un sistem mai bun de motivare pentru profesori, pentru construirea unui sistem de asigurare a calității, pentru învățământul profesional – inspectoratul școlar și toate celelalte lucruri pe care le regăsiți și în Programul Guvernului, dar și în strategiile noastre”, a mai declarat Maia Sandu, după întrevederea cu premierul desemnat.

Raportându-se la discuția din cadrul ședinței cu premierul desemnat, Sandu a precizat să „s-a discutat puțin despre situația din țară”, dar și „activitatea viitorului Guvern și cum trebuie să conlucreze echipa”.

Citește și: Oleg Efrim, în lista de miniștri a Guvernului Gaburici

CITIȚI ȘI...