Maia Sandu, gata să candideze la funcția de președinte

by Genko Genko

Ex-ministra Educației, Maia Sandu, creditată acum cu cea mai mare încredere de către cetățeni este dispusă să candideze la funcția de președinte, dacă modalitatea de alegere a șefului statului va fi modificată. Totuși, aceasta este reticentă în ceea ce privește formarea unui partid politic pe care l-ar conduce.

„Dacă s-ar ajunge la situația în care președintele țării ar fi votat direct de popor, aș candida la această funcție, pentru că aici ține de propria mea persoană și ar fi mai fezabil” în raport cu un partid politic, a spus Maia Sandu în cadrul unei emisiuni de la TV7.

Aceasta însă este reticentă în ceea ce privește formarea unui partid politic, pentru că „în această țară nu te poți implica într-un nou proiect politic dacă nu ești suficient de bogat”.

„O campanie pentru prezidențiale o poți face cu mai puțini bani. Poți să o faci cu 20 de mii de lei sau cu 2 milioane de lei. Depinde de șanse, poți câștiga funcția și cu 20 de mii. Dacă nu ai șanse, nu trece nici cu sute de milioane de lei”, a adăugat Sandu.

Ex-ministra Educației a precizat că, în cazul în care nu va fi modificată Constituția cu privire la alegerea președintelui, ar fi dispusă să candideze la această funcție, dacă va fi înaintată de un partid din Parlament.

Amintim că, Maia Sandu a fost candidatul PLDM la funcția de premier. Candidatura sa nu a fost însă acceptată de către reprezentanții din Alianța de Integrare Europeană 3 – PD și PL. Datele unui sondaj realizat de către Asociația Sociologilor și Demografilor arată că personalitatea politică care se bucură de cea mai mare încredere printre protestatarii care au participat la mitingurile organizat de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr este Maia Sandu, care a fost nominalizată de 48,6% din respondenți.

CITIȚI ȘI...