Mai mulți moldoveni, deportați din Rusia și Uniunea Europeană

by Genko Genko

5 moldoveni nu au putut intra pe teritoriul Federaţiei Rusă, săptămâna trecută, iar alți 3 au fost deportați din această ţară, anunță Poliţia de Frontieră.

Totodată, trei moldoveni a fost deportat și din Uniunea Europeană în această perioadă, în timp de șapte au primit interdicție.

În perioada de referință, șase persoane au încălcat frontiera de stat, iar alte 31 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere.

De asemenea, 28 de cetățeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, alte 35 de persoane aflate în conflict cu legea și 4 unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada de referință, 18 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova, iar alte 105 persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

În această perioadă s-a înregistrat și un flux ridicat de traversare a frontierei de stat. Fluxul persoanelor care au traversat frontiera a constituit 509.929 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 103.167 traversări unităţi.

CITIȚI ȘI...