Mai mulți jurnaliști ruși, întorși acasă de pe Aeroportul Chișinău

by Genko Genko

Producătorul agenției Ruptly a Russia Today, Alexei Ameliușkina, și o echipă de jurnaliști de la postul rusesc de televiziune „Lifenews”, nu au putut intra pe teritoriul Republicii Moldova, ei fiind întorși acasă de pe Aeroportul din Chișinău.

Potrivit Ria Novosti, jurnaliștii ruși au fost întorși de pe Aeroportul Chişinău, după ce au încercat să efectueze o vizită de lucru pe teritoriul Republicii Moldova, mai exact, aceștia urmau să mediatizeze protestele din Piața Marii Adunări Naționale.

Sursa citată scrie că, producătorul agenției Ruptly a Russia Today, Alexei Ameliușkina, a rămas fără echipamentul de lucru. Autoritățile de la Chișinău au confiscat o dronă pe care o deținea și i-au promis că, ulterior, aceasta va fi transmisă la Moscova.

De asemenea, o echipă de jurnaliști de la postul rusesc de televiziune „Lifenews” nu a putut intra pe teritoriul Republicii Moldova, ei fiind întorși acasă de pe Aeroportul din Chișinău.

Peste 100 de mii de oameni din Republica Moldova au ieșit în centrul capitalei să ceară socoteală guvernanților, care au sărăcit țara. Demonstranții s-au adunat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului pentru a cere demisia președintelui, Nicolae Timofti, alegeri anticipate și pedepsirea celor care se fac responsabili pentru deturnare de fonduri pe scară largă.

Protrestele continuă și astăzi. Peste 170 de corturi au fost instalate până la această oră în Piața Marii Adunări Naționale, în ceea ce protestatarii numesc „Orașul Demnității”.

În „Orașul Demnității” din Piața Marii Adunări Naționale au fost instalate deja în noaptea trecută în jur de 170 de corturi. Încă de la primele ore ale dimineții alți cetățeni au început să-și instaleze corturi în centrul capitalei.

CITIȚI ȘI...