MAEIE dezminte informațiile din media: Cetățenii Republicii Moldova care traversează teritoriul Ucrainei nu sunt deposedați de bani și automobile

by Genko Genko

Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene dezminte informaţiile potrivit cărora cetățenii Republicii Moldova care traversează teritoriul Ucrainei ar fi deposedaţi de bani și automobile.

Despre asta se arată într-un comunicat al MAEIE, publicat marți.

În ultima perioadă, atât în unele surse media, cât şi pe rețelele de socializare, au apărut informații cu referire la mărturii personale, potrivit cărora cetățenii R. Moldova care se deplasează pe teritoriul Ucrainei ar fi opriți de către reprezentanți ai așa-ziselor „structuri de autoapărare a Maidanului” și deposedați de bani și automobile, iar acest lucru s-ar desfășura în prezenţa colaboratorilor organelor de drept ale Ucrainei.

Având în vedere faptul că, până în prezent, niciun cetățean al R. Moldova nu s-a adresat la MAEIE, Ambasada R. Moldova de la Kiev sau Consulatul R. Moldovei de la Odesa cu plângeri că ar fi fost jefuit, precum și pornind de la faptul că astfel de plângeri nu au fost înregistrate nici de către autoritățile ucrainene și nici de cele moldovenești, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene ține să declare că astfel de „mărturii” nu corespund realității, având menirea de a prezenta situația din Ucraina într-un mod denaturat și de a induce în eroare opinia publică.

De asemenea, în comunicat se menționează că, în urma verificărilor, numele persoanelor vehiculate în presă că ar fi traversat frontiera cu Ucraina s-au dovedit a fi false.

Totodată, MAEIE îndeamnă cetăţenii Republicii Moldova să sesizeze instituţiile abilitate în cazul în care deţin informaţii referitoare la acest subiect.

CITIȚI ȘI...