Loreta Handrabura a refuzat mandatul de deputat: Cine îi va lua locul lui Filat în Legislativ

by Genko Genko

Fostul ministru al Tineretului și Sportului Loreta Hadrabura refuză mandatul de deputat în Parlament, după ce fostul premier Vlad Filat a rămas fără acesta.

Hadrabura refuză să ocupe fotoliul de deputat din partea PLDM invocând actuala situație politică din țară și faptul că dorește să își continue activitatea în mediu academic.

Fotoliul lui Filat urmează să fie ocupat de candidatul supleant de pe lista PLDM la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, iar acesta este Simion Grişciuc, la moment director general la Tutun CTC.

Fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruța, este de părere că refuzul mandatului de deputat de către Hadrabura duce la „consolidarea majorității parlamentare cu încă un ales”.

Majoritatea deputaților a votat în cadrul ședinței de joi a Parlamentului o hotărâre prin care i-a fost retras mandatul de deputat liberal-democratului Vlad Filat.

Vlad Filat a fost condamnat, pe 27 iunie 2016, de magistrații Judecătoriei sectorului Buiucani al Capitalei, la nouă ani de închisoare, pentru corupere pasivă și trafic de influență. De asemenea, instanța de judecată a dispus confiscarea averii acestuia. Politicianul a fost arestat în baza unui autodenunț depus de omul de afaceri Ilan Șor, care a recunoscut că i-ar fi transmis lui Vlad Filat 250 de milioane de dolari pentru ca ultimul să asigure condiții pentru dezvoltarea mai multor afaceri ale lui Șor.

CITIȚI ȘI...