(LIVE VIDEO) Forțele speciale ucrainene pregătesc o nouă ofensivă în această seară

by Genko Genko

Forțele speciale ucrainene pregătesc o nouă ofensivă împotriva protestatarilor din centrul Kievului, precum și a celor din restul Ucrainei.

Serviciul de Securitate Ucrainean (SBU), a anunțat astăzi lansarea unei operațiuni ”antiteroriste” de-a lungul țării. ”Grupări extremiste și radicale amenință prin acțiunile lor viața a milioane de ucraineni”, a apreciat SBU într-un comunicat. ”În acest context, serviciul de securitate și centrul antiterorist din Ucraina au decis astăzi să lanseze o operațiune antiteroristă pe teritoriul ucrainean”, a adăugat acesta.

În același timp, comunitatea internațională condamnă cu tot mai multă vehemență acțiunile Puterii de la Kiev. Președintele Franței, Francois Hollande și cancelarul german, Angela Merkel, au condamnat ”acțiunile incalificabile și inacceptabile” din Ucraina, dând asigurări că autorii lor vor fi ”pedepsiți”.

”În Ucraina au avut loc acțiuni incalificabile, inacceptabile, intolerabile. Violență, brutalitate, represiune — cancelarul german și cu mine, împreună cu guvernele noastre, condamnăm aceste acte și represiunea din partea puterii”, a declarat președintele francez Francois Hollande, care a promis sancțiuni.

Mai jos vă prezentăm o transmisiune live de pe ”Euromaidanul” din Kiev.

CITIȚI ȘI...