Leo Messi a scăpat de închisoare; Tatăl său continuă să aibă probleme

by Genko Genko

Veste foarte bună pentru Lionel Messi. Autoritățile spaniole au decis marți, 6 octombrie, că este cazul să-l exonereze pe jucător în cazul fraudei fiscale în care a fost judecat.

Cu toate acestea, urmărirea penală în cazul lui Jorge Messi continuă. Tatăl vedetei catalanilor este acuzat că a fraudat statul cu suma de 4,1 milioane de euro și cere 18 luni de închisoare cu executare. În plus, procurorul de caz a propus și o amendă în valoare de un milion de euro.

În rechizitoriul depus la tribunalul din Gava (Barcelona), procurorii l-au exonerat pe argentinian de orice fraudă fiscală, asta deși inițial alt tribunal din Barcelona l-a acuzat, cu toată că tatăl său a luat asupra sa întreaga responsabilitate. Procurorii au considerat că Jorge Messi a controlat toată situaţia şi că fiul acestuia nu a ştiut de frauda fiscală.

Pe 14 august anul trecut, tatăl lui Messi a plătit către fiscul spaniol 5 milioane de euro, o sumă care ar fi trebuit să acopere prejudiciul despre care s-a vorbit.

Mai mult decât atât, în ultimii opt ani, Messi a achitat peste 100 de milioane de euro către Fisc, din impozitele pe salariu, drepturi de imagine și proprietățile deținute pe teritoriu spaniol.

Toate acestea nu au fost, însă, suficiente pentru ca tatăl lui Messi să scape de acuzaţii, astfel că procesul pentru evaziune fiscală merge mai departe.

CITIȚI ȘI...