Leancă: Reformarea justiţiei și integrarea europeană nu se negociază

by Genko Genko

Reformarea definitivă a justiţiei şi a instituțiilor de drept, care să garanteze supremația legii, și demersul de integrare europeană, nu se negociază. Despre aceasta a anunțat liberal democratul Iurie Leancă, candidat la funcția de premier, care și-a prezentat în plenul Parlamentului Programul de guvernare al Guvernului Leancă-2.

„Ceea ce s-a făcut până acum în domeniul luptei cu corupția ‎este mai degrabă un pas tehnic. Acum urmează etapa cea mai importantă și care va proba în ce măsură există dorința de a începe o luptă reală cu acest flagel”, a declarat Leancă.

„Corupția este principalul obstacol în calea dezvoltării țării noastre. Combaterea corupției este și principala așteptare a oamenilor din Republica Moldova. Pentru cetățeni este important să știe că vinovații sunt trași la răspundere, dar este la fel de important să vadă că banii furați sunt recuperați din averile imense ale celor care au furat, nu din buzunarele oamenilor simpli”, a mai precizat liberal-democratul.

„Un alt imperativ rămâne reformarea definitivă a justiţiei şi a instituțiilor de drept, care să garanteze supremația legii. Cetățenii au dreptul să trăiască într-o țară în care fie că ești politician, judecător, funcționar sau simplu muncitor – ești egal în fața legii. Este un precept care, la fel ca și demersul de integrare europeană, nu se negociază”, a adăugat candidatul la funcția de premier.

Amintim că, noul Guvern, în cazul în care va fi învestit, „îşi propune ca obiectiv principal creşterea bunăstării, siguranţei şi calităţii vieţii cetăţenilor, în special prin: dezvoltarea economiei şi facilitarea creării locurilor de muncă bine plătite, eradicarea corupţiei şi garantarea supremaţiei legii, asigurarea securităţii personale, fortificarea capacităţii de apărare a ţării, prestarea sеrviciilor publice accesibile şi cost eficiente, asigurarea protecţiei sociale pentru grupurile vulnerabile ale populaţiei”.

CITIȚI ȘI...