Leancă, în apărarea lui Plahotniuc: Nu e chiar așa cum se spune

by Genko Genko

Vladimir Plahotniuc este un om influent, dar nu într-atât de mult precum se spune și „nu este corect” ca numele acestuia să fie implicat „peste tot”, a declarat vineri, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, fostul premier Iurie Leancă.

Întrebat de ce în discursurile sale evită să pronunțe numele Plahotniuc și nu vorbește despre acesta, Leancă a răspuns: „Ba da, am fost întrebat dacă ne-am văzut. Am zis că în ultima perioada ne-am văzut de câteva ori. Am discutat subiecte politice, la fel cum am discutat și cu domnul Lupu”.

„Sunt într-o relație de corectitudine (cu Plahotniuc, n.r.)”, a mai spus Leancă, care a ținut să precizeze că nu e bine ca în toate să fie văzută „mâna Moscovei sau mâna lui Plahotniuc” și că acesta nu este atât de influent pe cât se spune.

„O fi el influent și așa mai departe, dar nu cred că este corect peste tot să găsim efectele unei imixtiuni din partea lui” a subliniat fostul prim-vicepreședinte PLDM.

Totodată, Leancă a ținut să o „corecteze” pe moderatoarea talk-show-ului, Lorena Bogza, când s-a vorbit despre „finanțări politice” și controlul mass-media.

„Aici sunt sigură că v-ați referit la Plahotniuc, pentru că el are media…”, a precizat Bogza.

„Și nu doar (…). Achiziții mai recente pe piața mediatică s-au făcut, deci nu este un secret”, a ținut Leancă să precizeze.

Leancă, care a anunțat că părăsește PLDM și inițiază un nou proiect politic, a menționat că nu stă nimeni în spatele său și că nu este „scula” nimănui.

CITIȚI ȘI...