Lavrov atacă dur: Americanii și-au pierdut simțul realității

by Genko Genko

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a reacționat extrem de dur la sancțiunile economice impuse de către SUA țării sale în urma deciziei Kremlinului de a anexa Crimeea.

Șeful diplomației ruse a declarat că Washingtonul nu acționează în limitele bunului simț și a realității, făcând referire la decizia Casei Albe de a institui noi sancțiuni în adresa unor bancheri ruși a unei bănci de la Moscova, relatează AFP.

”A urma calea celor care sunt în mod deschis rusofobi și a izola Rusia este un drum spre nicăieri’” a declarat ministrul rus în fața Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus), care a ratificat vineri Tratatul de includere a Crimeii în componența Federației Ruse.

”Dacă partenerii noștri americani, pentru a-și satisface ambițiile geopolitice, sunt dispuși la astfel de măsuri, din cauza unei situații care se desfășoară la mii și mii de kilometri de Washington, atunci ar trebui să fie evident pentru toți că americanii se ghidează nu după bunul simț, nu după simțul realității, ci după dorința de a pedepsi pe cineva”, a mai declarat în același context Serghei Lavrov.

CITIȚI ȘI...