Lavrov amenință Ucraina: Au obligații în zona de liber schimb din CSI

by Genko Genko

Kievul trebuie să conștientizeze răspunderea pe care o are în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), în cazul asocierii sale economice cu Uniunea Europeană (UE), a declarat, luni, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, la finalul discuțiilor avute cu omologul său finlandez Erkki Tuomioja.

Potrivit șefului diplomației ruse, o țară ”trebuie să aleagă liber dintre toate variantele existente, însă o țară normală poate face acest lucru doar ținând cont de toate obligațiile pe care le are”.

”Ucraina are obligații în zona de liber schimb din CSI. Dacă Ucraina va opta acum în favoarea unei asocieri economice cu o altă uniune comercial-economică, trebuie avute în vedere consecințele pe care acest lucru le va avea pentru obligațiile Ucrainei în cadrul acordului din CSI, (acord) încă în vigoare”, a atenționat Lavrov.

Totodată, Serghei Lavrov a subliniat că, în lumea modernă, interdependența economică a ajuns la un nivel destul de ridicat. În acest context, șeful diplomației ruse a îndemnat la analizarea unor asemenea variante de cooperare care i-ar permite Ucrainei ”să nu se rupă”, ci să construiască o colaborare cu toate părțile interesate.

CITIȚI ȘI...