Laurent Fabius: Primirea refugiaţilor în Europa, o victorie pentru organizaţia teroristă Stat Islamic

by Genko Genko

Ministrul Afacerilor Externe din Franţa, Laurent Fabius, a declarat, marţi, că primirea tuturor refugiaţilor persecutaţi de organizaţia teroristă Stat Islamic (SI) pe continentul european va reprezenta o victorie pentru SI, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Fabius a avertizat marţi că ar fi o greşeală din partea Europei să primească toţi refugiaţii din Siria şi Irak care sunt persecutaţi de militanţii SI, solicitând un plan de acţiune pentru a se asigura că diversitatea populaţiei Orientului Mijlociu va fi păstrată în ciuda crizei în creştere.

„Este foarte dificil, dar dacă aceşti refugiaţi vin în Europa sau în altă parte, atunci Daesh vor câştiga jocul”, a declarat Laurent Fabius, citat de radio RTL, referindu-se la acronimul pentru gruparea teroristă Stat Islamic.

„Obiectivul (acestei conferinţe) este ca Orientul Mijlociu să rămână Orientul Mijlociu, ceea ce înseamnă o regiune în care să existe o diversitate ce include minorităţi creştine şi Yazidi”, a adăugat acesta.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul întâlnirii de marţi din Paris, la care au participat diplomaţi din 60 de ţări pentru a găsi soluţii privitoare la facilitarea procesului de întoarcere a refugiaţilor. Printre oficiali, s-au aflat şi miniştri din Iordania, Turcia şi Liban.

Potrivit diplomaţilor francezi, în cadrul conferinţei, s-a discutat şi despre posibilele bugete care pot fi alocate pentru îmbunătăţirea situaţiei refugiaţilor din statele învecinate cu ţările aflate în conflict, privitoare la reconstruirea infrastructurii până la restaurarea serviciilor de bază şi antrenarea membrilor poliţiei locale.

CITIȚI ȘI...