La ce riscuri se expun rușii pentru contrabanda cu slănină ucraineană

by Genko Genko

La periferia oraşului Doneţk (Rusia), în regiunea Rostov, grănicerii ruşi au fost nevoiţi să facă uz de arme pentru a opri doi contrabandişti care încercau să intre ilegal în Rusia cu aproximativ o jumătate de tonă de slănină ucraineană, transmite RIA Novosti.

Doi cetăţeni ai Federaţiei Ruse au încercat să forţeze trecerea graniţei dintre cele două ţări cu un SUV-ul UAZ „Patriot”, fără plăcuţe de înmatriculare. Grănicerii au trebuit să facă uz de arme şi chiar să rănească pe unul dintre contrabandişti pentru a opri înaintarea în viteză a celor doi.

Serviciul de presă al FSB, în subordinea căruia se află unităţile de pază a frontierei, a subliniat faptul că cei doi contrabandişti nu s-au conformat cererii de oprire a poliţiştilor de frontieră şi au încercat să scape.

Serviciul Grăniceri a menţionat că, în ultimii ani, în regiunea Rostov sunt din ce în ce mai dese faptele de nesupunere la frontieră: „Contrabandiştii încearcă să scape împreună cu bunurile lor, iar că rezultat apar astfel de situaţii”, transmite „Interfax”.

Din 2014, după ce Rusia a fost pedepsită de Occident pentru invazia din Ucraina prin impunerea unei serii de sancţiuni economice, Moscova a anunţat un embragou alimentar asupra produselor alimentare occidentale, dar şi ucrainene. Drept urmare, o serie de produse din import foarte populare la ruşi au dispărut de pe rafturile magazinelor – inclusiv slănină ucraineană.

CITIȚI ȘI...