Kremlinul se opune planurilor de a schimba numele unui oraş rusesc în „Putin”

by Genko Genko

Kremlinul a anunţat că activiştii care încearcă să atragă atenţia asupra problemelor unui oraş din munţii Ural schimbându-i numele în „Putin” ar trebui să găsească alte modalităţi de a-şi soluţiona problemele.

„Propunerea de a schimba numele oraşului Krasnokamsk nu este o modalitate eficientă de a aduce o schimbare”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, citat de Mediafax.

El a adăugat că schimbarea numelui localităţii Krasnokamsk în Putin ar genera aşteptări false în rândul locuitorilor, precizând că ar trebui luate măsuri pentru a asigura prosperitatea oraşului indiferent de numele său.

O petiţie lansată pe site-ul roi.ru susţine că schimbarea numelui ar forţa autorităţile locale să se ocupe de problemele oraşului, precum lipsa apei curente. Campania are sloganul „Daţi-i lui Putin apă curată”.

Autorul inițiativei consideră că numele actual al orașului, Krasnokamsk, este prea agresiv, în schimb, numele „Putin” este perfect, dat fiind faptul că „numele președintelui se asociază cu o mulțime de lucruri pozitive făcute pentru țară și acest oraș, în special”, relatează lenta.ru.

„Cu un astfel de nume orașul va prospera. Autoritățile ar trebui pur și simplu să rezolve problemele ce țin de apa potabilă, drumuri, parcuri, gradinițe și alte mici probleme”, se arată în textul inițiativei.

CITIȚI ȘI...