Kremlinul a negat că preşedintele Putin a vorbit la telefon cu Elton John despre drepturile gay

by Genko Genko

Kremlinul a negat cu fermitate informaţia potrivit căreia preşedintele Vladimir Putin l-a contactat telefonic pe Elton John, care declarase anterior că îşi doreşte să discute cu politicianul rus despre drepturile persoanelor gay din ţara acestuia, informează BBC.

Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, a declarat că informaţiile legate de acea conversaţie „sunt neadevărate”.

„Nu ştiu cine a vorbit cu Elton John, însă preşedintele Putin nu a vorbit cu el”, a spus Peskov.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar preşedintele Putin nu a vorbit cu Elton John şi, cel mai important, nu am primit nicio propunere de întâlnire. Dacă preşedintele ar primi un astfel de semnal de la Elton John… preşedintele a fost întotdeauna deschis în privinţa discuţiilor despre orice… probleme legate de drepturile omului, despre orice chestiune. Este întotdeauna gata să clarifice situaţia reală”, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt.

Elton John a declarat, weekendul trecut, că îşi doreşte foarte mult să stea de vorbă cu preşedintele Putin despre punctul de vedere „ridicol” pe care politicianul rus îl are faţă de această chestiune.

Ulterior, muzicianul britanic a publicat pe contul său de pe reţeaua de socializare Instagram un mesaj în care îi mulţumea preşedintelui Putin pentru faptul că „l-a contactat” printr-o conversaţie telefonică. Mai mult, acesta spune că Putin a acceptat o întâlnire.

„Poate va râde de mine după ce se va închide uşa în urma mea şi mă va considera prost, dar cel puţin voi avea conştiinţa împăcată că am încercat”, a spus cântăreţul, citat de 20minutes.fr.

CITIȚI ȘI...