Kremlinul consideră că Republica Moldova este pregătită pentru dialog privind Transnistria

by Genko Genko

Rusia consideră că Republica Moldova este pregătită să poarte un dialog serios în ceea ce privește problema reglementării transnistrene.

O declarație în acest sens a făcut de reprezentantul permanent al Federației Ruse la OSCE, Aleksandr Lukașevici, afirmă că țara noastră ar fi pregătită să discute cu parte rusă soluții privind reglementarea conflictului din regiunea separatistă Transnistria.

Acesta a amintit că șeful MAE al Rusiei, Serghei Lavrov, s-a întâlnit recent cu ministrul afacerilor externe al Moldovei Andrei Galbur, în marja Consiliului Ministerial al OSCE, care a avut loc la Hamburg pe data de 8 decembrie.

„Am avut sentimentul că colegii noștri moldoveni sunt dispuși la un dialog serios în această chestiune, care este anunțată drept prioritară pe agenda noii conduceri a Moldovei”, a spus Lukașevici, potrivit Ria Novosti.

De menționat că așa-numitul președinte ales al regiunii separatiste Transnistria, Vadim Krasnoselki, a anunțat că nu va discuta cu autoritățile de la Chișinău despre un statut special pentru „republică”.

Într-un comentariu oferit publicației ruse Ria Novosti Krasnoselki a declarat că este deschis dialogului cu autoritățile de la Chișinăul, însă consideră că nu este nevoie pentru a discuta despre un statutul specific pentru Transnistria.

„Suntem deschiși dialogului cu oficialii de la Chișinău, sunt gata să discut despre problemele economice, problemele umanitare, culturale și politice. Nu văd însă rostul să discutăm despre un stat special pentru Transnistria”, a declarat Krasnoselki pentru publicația rusă.

CITIȚI ȘI...