Klopp, noul antrenor al lui Liverpool; Care-i sunt obiectivele și ce salariu va avea

by Genko Genko

Tehnicianul german Jurgen Klopp, care a părăsit-o la finalul sezonului precedent pe Borussia Dortmund, va fi noul antrenor al lui Liverpool, urmând a fi prezentat oficial vineri, a anunţat presa britanică. El îi va lua locul pe banca tehnică lui Brendan Rodgers, demis după remiza, scor 1-1, în meciul din deplasare cu Everton, din etapa a VIII-a a campionatului Angliei.

Conform presei engleze, Klopp a ajuns la o înţelegere cu oficialii clubului FC Liverpool şi va semna un contract pe trei sezoane şi va avea un salariu de cinci milioane de euro pe an.

Britanicii mai scriu că tehnicianul şi-a luat angajamentul în faţa şefilor grupării de pe Anfield că va termina acest campionat pe locul 4. După 8 etape, Liverpool ocupă locul 10, cu 12 puncte. Klopp le va da o şansă jucătorilor aflaţi acum în lot, însă a afirmat că are nevoie de întăriri în iarnă.

Obiectivul imediat al lui Klopp la Liverpool este acela de a-l convinge pe Philippe Coutinho (23 de ani) să continue în tricoul „cormoranilor”, acesta fiind dorit insistent la Manchester City.

Nu în ultimul rând, Klopp ar fi fost surprins ieri de unul dintre fanii lui Liverpool la reprezentanţa Audi din oraş. Englezii scriu că antrenorul şi-ar fi comandat şi o nouă maşină, model RS6.

Jurgen Klopp, în vârstă de 48 de ani, a mai pregătit-o pe FSV Mainz înainte de a ajunge la Borussia Dortmund.

CITIȚI ȘI...