Kim Jong-Un: Coreea de Nord poate face față „oricărui război provocat de SUA”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a declarat sâmbătă, în timpul impunătoarei parade militare care are loc la Phenian cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a Partidului Muncitorilor, că țara sa este pregătită să facă față „oricărui război provocat de SUA”, informează agenția de presă AFP.

„Astăzi, partidul nostru afirmă cu hotărâre că forțele noastre armate revoluționare sunt capabile să facă față oricărui război provocat de SUA și noi suntem gata să ne apărăm poporul și cerul albastru deasupra patriei noastre”, a subliniat liderul nord-coreean, scrie Agerpres.

În cea mai mare parte a discursului său, Kim Jong-Un i-a omagiat pe cei 24 de milioane de nord-coreeni și Partidul Muncitorilor, care se află la putere în această țară din 1945, fiind condus de trei generații Kim, considerată singura dinastie comunistă din istorie. „Partidul Muncitorilor din Coreea este un partid invincibil, care formează un tot întreg cu poporul său”, a spus Kim.

El i-a calificat pe membrii partidului drept „sursă a miracolului” care i-a permis unei țări înapoiate să se transforme „într-o putere socialistă, independentă și autonomă în materie de apărare”.

Phenianul a efectuat deja trei teste nucleare, în octombrie 2006, mai 2009 și februarie 2013, și amenință să efectueze un al patrulea în cadrul programului său de arme nucleare și de rachete, pe care această țară l-a continuat în pofida sancțiunilor internaționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...