Jose Mourinho și Cristiano Ronaldo au intrat în Cartea Recordurilor

by Genko Genko

Portughezul Jose Mourinho a primit joi, la centrul de antrenament al clubului de fotbal Chelsea Londra, patru certificate din partea Guinness World Record, pentru performanțele realizate pe parcursul impresionantei sale cariere de antrenor.

Tehnicianul lusitan a fost distins pentru recordul de puncte realizat într-un singur sezon din Premier League (95 de puncte, în sezonul 2004-2005, cu Chelsea). În acel faimos sezon, oamenii lui „Mou” au încasat doar 15 goluri, ceea ce constituie un alt record.

Cu Mourinho la timonă, gruparea londoneză a rămas neînvinsă în 77 de meciuri pe teren propriu, însă portughezul a fost onorat, de asemenea, pentru munca depusă la echipa spaniolă Real Madrid, fiind recunoscut oficial drept cel mai tânăr antrenor care a atins 100 de meciuri în Liga Campionilor (la jocul dintre Real și Manchester City, 1-1, disputat pe Ettihad Stadium în 2012).

„Faptul că voi putea atârna aceste recorduri în biroul meu este amuzant. Când eram copil, nu-mi imaginam că voi intra vreodată în Cartea Recordurilor”, a declarat Mourinho cu ocazia primirii certificatelor.

Cristiano Ronaldo, starul fotbalului portughez, a primit la rândul său două diplome din partea Guinness World Record. Atacantul lui Real Madrid a fost recompensat pentru cele 27 de hat-trick-uri reușite în prima ligă spaniolă, grație cărora l-a depășit pe legendarul Alfredo Di Stefano, fiind recunoscut, totodată, drept cel mai urmărit sportiv pe rețelele de socializare Facebook (cu peste 100 milioane de followers) și Twitter (peste 27 milioane de urmăritori).

CITIȚI ȘI...