Iurie Leancă și-a lansat noul partid

by Genko Genko

Fostul premier Iurie Leancă, care a părăsit Partidul Liberal Democrat după ce nu a reușit să obțină voturile necesare pentru un nou mandat în fruntea Guvernului, și-a prezentat luni noul proiect politic.

Leancă și-a motivat decizia de a lansa acest proiect politic prin faptul că „pe segmentul proeuropean de centru-dreapta s-a creat un vid” în urma formării coaliției minoritare de guvernare, cu susținerea PCRM.

În discursul de lansare, Leancă a lansat critici dure la adresa PLDM, formațiune pe care a acuzat-o că a „trădat” interesele propriilor alegători și că s-a îndepărtat „ireversibil” de valorile care au dus la lansarea sa.

Din noua construcție politică, denumită „Partidul Popular European”, pe lângă deputatul Eugen Carpov și foștii viceminiștri de Externe, Valeriu Chiveri și Iulian Groza, mai fac parte și analistul politic, fost membru al Partidului Democrat, Oazu Nantoi, dar și fostul ministru al Tineretului și Sportului, Octavian Țîcu.

De asemenea, printre membrii grupului de inițiativă, printre alții, se numără și Eugen Sturza, fost consilier al președintelui PLDM, Vladimir Filat, în perioada în care era premier.

Leancă a dat asigurări că „pe viitor” la proiectul său politic se vor alătura mai mulți „foști colegi din PLDM”.

CITIȚI ȘI...