Iurie Leancă, la deschiderea JO de Iarnă, de la Soci

by Genko Genko

Prim-ministrul Iurie Leancă a asistat, aseară, la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă, din orașul rus Soci.

Conform serviciului de presă al Guvernului, în seara zilei de 7 februarie, Iurie Leancă s-a întâlnit cu mai mulţi oficiali străini. Premierul moldovean s-a întâlnit cu Preşedintete Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, la recepţia oficială oferită de către liderul de la Kremlin cu ocazia inaugurării celei de-a 22-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă și a purtat discuţii cu omologii săi din Rusia, România, Lituania şi Italia.

Într-o discuție cu omologul său rus, Iurie Leancă a discutat aspecte privind cooperarea bilaterală şi menţinerea unui dialog constructiv în relaţiile moldo-ruse. Despre agenda europeană a RM, premierul moldovean a discutat cu Prim-miniştrii Victor Ponta, Andrius Kubilius şi Enrico Letta.

Azi dimineață, Iurie Leancă s-a îndreptat spre satul olimpic din Soci pentru a se întâlni cu selecționata Republicii Moldova la JO de Iarnă. Tot azi, Leancă a participat și la deschiderea Consulatului onorific de la Soci, regiunea Krasnodar.

La JO de Iarnă de la Soci, Republica Moldova este reprezentată de patru sportivi, care concurează la schi fond, biatlon, sanie şi schi alpin.

CITIȚI ȘI...