Iurie Leancă ar putea candida la funcția de primar al capitalei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier Iurie Leancă, care a părăsit Partidul Liberal Democrat după eșecul învestirii unui nou cabinet de miniștri în frunte cu el, a anunțat că nu exclude posibilitatea de a candida la funcția de primar al Chișinăului.

Deși a spus că principalul său obiectiv pentru perioada imediat următoare este „consolidarea noului proiect” politic, Leancă nu a exclus și posibilitatea de a candida la funcția de primar al municipiului Chișinău.

„Întâi trebuie să vedem când vor avea loc alegerile locale. Se pare că vor fi amânate până în toamnă. Dar orice partid politic care dorește să se impună se gândește la alegerile locale. Bineînțeles, Chișinăul este cea mai râvnită destinație pentru orice partid, dar fiecare pas îl vom face la rândul său”, a declarat Leancă vineri, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Iurie Leancă a anunțat joi că părăsește Partidul Liberal Democrat și că inițiază un nou proiect politic. Vineri, deputatul Eugen Carpov a declarat că părăsește și el fracțiunea parlamentară a PLDM și că se alătură proiectului lui Leancă.

Întrebat dacă i se vor alătura și alți membri PLDM, Leancă a spus că „nu cere nimănui” acest lucru, dar că există „o stare de nemulțumire în partid” și că formațiunea ar putea fi părăsită și de alte persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...