Iohannis a semnat decretul privind acordarea împrumutului de 150 de milioane de euro Moldovei

by Genko Genko

Președintele român Klaus Iohannis a semnat vineri decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova în valoare de maximum 150 de milioane de euro.

Guvernul României a aprobat miercuri proiectul de lege de ratificare a Acordului privind acordarea unui ajutor financiar rambursabil în valoare de maxim 150 milioane de euro Republicii Moldova.

Acordul a fost semnat miercuri la Chișinău.

„Putem să sprijinim pe această perioadă scurtă și foarte dificilă Republica Moldova, în speranța și cu dorința și cu condiția ca reformele absolut necesare din Moldova să continue într-un ritm accelerat, inclusiv negocierile și acordul cu instituțiile financiare internaționale și toate celelalte reforme care să păstreze Republica Moldova alături de Uniunea Europeană și de România”, a declarat, miercuri, premierul român Victor Ponta.

Ponta a adăugat că, la acest moment, Republica Moldova traversează un moment extrem de greu. „Într-un moment extrem de greu te ajută doar cineva foarte apropiat cum este România”, a precizat oficialul român.

CITIȚI ȘI...