Iohannis, înainte de sosirea la Chișinău: Între România și Moldova există relații speciale

by Genko Genko

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, pe Aeroportul Otopeni, înainte de sosirea în vizita oficială în Republica Moldova, că România „sprijină această țară şi doreşte un parcurs european pentru Moldova”.

Preşedintele României a precizat că şi-a dorit să meargă în Republica Moldova, imediat după ce a câştigat alegerile prezidenţiale, în luna noiembrie, dar că „a dorit să aştepte până când în Republica Moldova este un guvern în funcţiune”.

„Acest lucru este îndeplinit, acum şi în acest fel vreau să subliniez încă o dată importanţa pe care o acord relaţiei cu Republica Moldova. Între România şi Republica Moldova există relaţii foarte speciale, unice în felul lor, în Europa zilei de astăzi. Prin această vizită, vreau, dacă este posibil, să îmbunătăţesc aceste relaţii”, a spus şeful statului român, citat de Mediafax.

„Mesajul cu care merg acolo este unul foarte clar. România sprijină Moldova. Noi ne dorim un parcul european al Republicii Moldova. Este un mesaj pe care l-am dat şi în campanie şi după, şi cu care voi continua”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

CITIȚI ȘI...