Investitorii străini susțin că în Republica Moldova există multe impedimente pentru întreprinzători

by Genko Genko

Reprezentanții Asociației Investitorilor Străini susțin că în Republica Moldova există mai multe impedimente pentru investitori și solicită implicarea urgentă a Guvernului.

Aceștia s-au întâlnit astăzi cu premierul Valeriu Streleț și au declarat că „majoritatea impedimentelor au un caracter istoric”, totuși întreprinderile pe care le reprezintă îşi vor continua activitatea şi vor contribui la dezvoltarea Republicii Moldova.

„Suntem convinși că Republica Moldova poate atrage mai multe investiții dacă Guvernul va fi mai aproape de investitori”, a spus președintele Asociației, Ridha Tekaia.

Valeriu Streleț a declarat, la rândul său că, deși Republica Moldova trece printr-o perioadă dificilă, inclusiv pentru investitori, Executivul este determinat să găsească soluţii pentru a realiza prevederile din Planul de activitate.

„Avem un program ambițios prin care ne-am propus să obținem un șir de obiective ce urmează a fi implementate. Guvernul își va îndeplini obligațiile indiferent de situația actuală”, a subliniat Valeriu Streleț.

În 2014 fluxul net al investiţiilor străine directe în economia Moldovei a constituit 207,4 milioane de dolari americani, dintre care în zonele economice libere (ZEL) 14,1 milioane de dolari americani.

CITIȚI ȘI...