Inventatorul telefonului mobil spune că iPhone 6s este „plictisitor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Martin Cooper, omul care a inventat telefonul mobil pe când lucra la Motorola, crede că noul iPhone 6s de la Apple este „plictisitor”.

Cooper admite, într-un interviu acordat GeekWire, că iPhone 6s vine cu îmbunătăţiri, dar spune că acestea nu transformă dispozitivul într-unul „esenţial”.

„Se străduiesc ca la fiecare nouă generaţie să aducă ceva interesant. Este un pic mai mare, are mai mulţi pixeli, mai mulţi megahertzi, dar oamenilor nu le-ar putea păsa mai puţin. Cred că viitorul este în software. Trebuie să găsească modalităţi prin care să facă telefonul un dispozitiv esenţial”, a declarat Cooper.

Martin Cooper crede că încă se poate trăi în ziua de azi fără un smartphone, deoarece acesta nu include servicii fără de care „mori dacă nu le ai”. „Un gadget care te avertizează că vei suferi un atac de cord este esenţial. Vom ajunge în acea fază cu smartphone-urile”, explică Martin Cooper.

Fostul inginer crede că realitatea virtuală va juca un rol important în industria computerelor în viitor. El crede că se fac avansuri mai rapide în acest domeniu decât s-au făcut în ultimii ani în industria smartphone-urilor.

Cooper este primul om care a realizat un apel de pe un telefon mobil, în 1973 de pe un trotuar din Manhattan, New York.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...