Întâlnirea care arată apropierea lui Trump de Putin: Unul dintre fiii săi a discutat cu un politician sirian prorus

by Genko Genko

Unul dintre fiii lui Donald Trump s-a întâlnit cu un politician sirian care are legături strânse cu Rusia, ceea ce întăreşte convingerea că republicanul va trece de partea Kremlinului în conflictul din Siria, după ce va fi investit în funcţia de preşedinte al SUA.

Donald Trump Jr a mers la o întâlnire organizată la Hotelul Ritz din Paris, pe 11 octombrie – adică înainte de alegerile prezidenţiale – însă abia acum au apărut detaliile în presă.

Astfel, potrivit The Guardian, printre cei care au organizat evenimentul s-a numărat şi Randa Kassis, o femeie politician din Siria, cunoscută pentru faptul că e liderul „grupului patriotic de Opoziţie”.

„Am reuşit să îi transmit lui Trump, prin fiul său, cum aş vrea să cooperăm ca să ajungem la un acord între Rusia şi SUA în Siria”, a scris Kassis pe Facebook, în legătură cu această întâlnire.

Ea e văzută ca fiind o simpatizantă a regimului de către mulţi dizidenţi, deoarece militează pentru o tranziţie politică în cooperare cu preşedintele sirian, Bashar al-Assad, şi sprijină intervenţia militară a Rusiei în această ţară.

„Rusia a intervenit pentru a salva ţara, de dragul Siriei. Problema e că voi nu îi cunoaşteţi pe ruşi, nu-i înţelegeţi… doar îi acuzaţi că sunt împotriva Opoziţiei, însă eu zic că ar trebui să îi înţelegem mai întâi de toate”, a explicat, marţi, Kassis într-o intervenţie telefonică la Al Jazeera.

Pe de altă parte, Bassam Barabandi, un fost diplomat sirian care acum e un dizident mutat în Washington, susţine însă că organizaţia condusă de Kassis nu are un sprijin real.

„De fapt, e vorba doar de ea şi micul său grup de prieteni. În afară de regimul Bashar al-Assad, nimeni nu o mai consideră ca fiind liderul Opoziţiei”, a explicat acesta.

Potrivit The Guardian, soţul lui Kassis este un om de afaceri francez, care conduce un think-tank numit Centrul pentru Politici şi Afaceri Externe din Paris şi are legături comerciale cu Kazahstan şi Rusia.

Reamintim că în timpul campaniei electorale Donald Trump a lăudat Rusia şi regimul sirian pentru lupta împotriva ISIL, cu toate că multe ONG-uri au semnalat că raidurile aeriene sunt mai degrabă îndreptate către Opoziţie şi civili decât spre jihadişti.

CITIȚI ȘI...