Întâlnire la nivel înalt în Rusia

by Genko Genko

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, se va întâlni, săptămâna viitoare, în Rusia, cu președintele Vladimir Putin, pentru a dezbate problema ”desfășurării de forțe militare ruse în Siria”, a anunțat, miercuri, biroul șefului guvernului israelian, informează Agerpres.

Premierul Netanyahu „va expune amenințările la adresa Israelului în urma întăririi militare pe scena siriană și a furnizării de armament (mișcării) Hezbollah și altor organizații teroriste”, a precizat sursa citată.

De amintit că SUA au acuzat recent Rusia că a desfășurat material și soldați în apropiere de orașul Latakia, controlat de regimul președintelui Bashar al-Assad, în timp ce Moscova a negat orice consolidare a prezenței sale militare în Siria.

La summitul de marți de la Dușanbe (Tadjikistan) al Organizației Tratatului pentru Securitate Colectivă (bloc militar regrupând șase foste republici sovietice în frunte cu Federația Rusă), președintele Vladimir Putin a afirmat că Rusia va continua să ofere asistență tehnico-militară Damascului în lupta împotriva grupării teroriste Statul Islamic, susținând că, „dacă Moscova nu ar fi sprijinit Siria, situația din această țară ar fi fost mai gravă decât în Libia”.

CITIȚI ȘI...