Însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova la Moscova, convocat la MAE rus

by Genko Genko

Însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova în Rusia, Eduard Melnic, a fost convocat joi la sediul Ministerului rus de Externe, după ce unor reprezentanți ai presei ruse li s-a interzis intrarea pe teritoriul țării noastre.

Diplomația rusă susține că autoritățile de la Chișinău „pun obstacole artificiale” în activitatea ziariștilor ruși în Republica Moldova.

La 7 octombrie, doi jurnaliști ruși de la postul de televiziune Rossia-24 au fost întorși de pe Aeroportul din Chișinău. Aceștia ar fi urmat să transmită de la meciul de fotbal Moldova – Rusia, din cadrul preliminariilor Campionatul European din 2016.

Redactorul-șef al postului rusesc de televiziune, Evgheni Bekasov, a declarat ulterior că situația nu este chiar atât de gravă, având în vedere că cei doi jurnaliștii nu au fost declarați persoane indezirabile în Republica Moldova.

Nu este prima oară când autoritățile moldovene nu le permit intrarea ziariștilor ruși pe teritoriul republicii. La sfârșitul săptămânii trecute, doi jurnaliști ruși, care intenționau să relateze despre protestele antiguvernamentale din centrul Chișinăului, au fost întorși de pe Aeroportul din Chișinău.

Pe parcursul acestui an mai multor jurnaliști ruși le-a fost interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova, din cauza că instituțiile de presă la care activează au relatat tendențios situația din țara noastră.

CITIȚI ȘI...