Ingrediente simple, care curăță aproape orice!

by Genko Genko

Putem dobândi o casă curată cu ajutorul produselor simple, pe care le avem la îndemână acasă, fără a apela la ajutorul chimicalelor toxice. Cu aceste produse, informează site-ul viataverdeviu.ro, puteți curăța aproape orice:

1. Bicarbonatul de sodiu (praful de copt):
Utilizați-l pentru a elimina mirosurile nedorite și pentru albire. O pastă compusă din bicarbonat și apă poate ajuta la albirea chiuvetelor și căzilor de baie, iar o cutie de bicarbonat în frigider, baie sau dulapuri, ajută la absorbția mirosurilor neplăcute.

2. Ceara de albine:
Produsele uleioase pentru lustrul mobilei pot fi înlocuite perfect de ceara de albine.

3. Amidon de porumb și sifon:
Pentru un tratament rapid al petelor de pe covoare ori draperii, acoperiți pata cu amidon. Lăsati-l pe pată circa 20 de minute, apoi turnați pe pată sifon/apă carbogazoasă pentru a o înlătura. Folosiți amidonul și pe uleiul care a picurat, din neatenție, pe țesături.

4. Apa oxigenată:
Apa oxigenată (peroxidul de hidrogen) este un puternic dezinfectant. Pentru a omorî mucegaiul, combinați bicarbonatul de sodiu și apa oxigenată, până se va crea o pastă, aplicați-o pe mucegai și lăsați-o să stea pentru câteva minute, înainte de a o curăța.

5. Lămâia:
Lamâile sunt o soluție excelentă pentru înlăturarea mirosurilor din bucătărie. Treceți o jumătate de lămâie peste un tocător murdar și veți înlătura de pe el toate mirosurile grele, cum ar fi cele de ceapă sau pește. Sucul de lămâie adaugă putere de curățare soluțiilor generale de curățat.

6. Săpunul de casă, lichid:
Săpunul de casă, lichid (făcut din ulei de măsline, în loc de untură de porc), se poate folosi la spălarea vaselor, la curățarea podelelor și în multe alte cazuri. Pentru o podea sau un perete curat, combinați o cană de oțet cu mai puțin de 4 litri de apă fierbinte și câteva picături de săpun.

7. Uleiul de măsline:
Uleiul de măsline poate recondiționa lemnul în mod natural, așa cum o face cu pielea și părul.

8. Uleiul de pin:
Uleiul de pin recondiționează în mod natural podelele din lemn moale și conferă un miros proaspăt.

9. Sarea:
Sarea grunjoasă vă dă putere ca să înlăturați grăsimea. Pentru a curăța petele de săpun, combinați bicarbonat de sodiu și sare grunjoasă, apoi frecați.

10. Carbonatul de sodiu (soda de rufe):
Soda de rufe este un puternic ingredient de curățare, care acționează precum bicarbonatul, dar este mai puternic. Utilizați-o pentru curățarea toaletelor, sau amestecați-o cu apă pentru a obține o soluție puternică de curățat, de uz general.

11. Oțetul alb:
Oțetul alb este sursa energetică a curățării. Dezinfectând și deodorizând, oțetul este un produs de dorit pentru a scăpa de germenii ce bântuie anumite locuri precum mesele de bucătărie, mânerele ușilor, telefoanele etc.

CITIȚI ȘI...